Пт, 17.05.2024, 06:54
Вітаю Вас Гість Вхід/Реєстрація

ШКІЛЬНИЙ МЕССЕДЖ

Головна » 2013 » Січень » 30 » Від серця до серця
10:35
Від серця до серця
        Коли діти приходять до школи, то завданням вчителя є не лише дати знання, а і не дозволити згаснути вогнику людяності та милосердя, що палає у дитячих сердечках. А сприяє цьому участь учнівської молоді  в різноманітних благодійних акціях та роботі шкільного волонтерського загону «Ватра добра».
    Саме з юних літ діти вчаться проявляти толерантність, доброту, милосердя. І приємно, коли, будучи уже дорослими, наші випускники продовжують  здійснювати  благодійну діяльності в інтересах людей, які потребують допомоги.
    Нещодавно на засідання волонтерського загону до нас завітала колишня випускниця школи, а тепер студентка Полтавського  Національного університету ім. В.Г. Короленка Отливанна Надія, і розповіла про своє сучасне життя.
   Надя навчається на другому курсі психолого-педагогічного факультету за фахом «Соціальна педагогіка». У вільний після занять час дівчина відвідує школу волонтерів при Міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
   У 2012 році відбулася по всій Україні  акція  за сприянням Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця». Фонд створений у січні 2006 року. Ідея акції була запозичена у надзвичайно успішного польського благодійного фонду «Великий оркестр святкової допомоги», котрий уже 20 років поспіль проводить такі акції і користується величезною довірою і популярністю.
        Метою акції 2012 року було зібрання коштів на придбання інсулінових помп для дітей.  За підсумками акції у Полтавській області  було зібрано 221 305 грн. 55 коп.. Гроші використали для придбання    11 інсулінових помп дітям хворим на цукровий діабет.
    За словами Надії, з кожним роком  усе більше залучається полтавчан до проведення акції і відповідно збільшується зібрана сума.  Відтак милосердя одних людей дає шанс на життя іншим.
   По закінченню акції     найактивніші волонтери мали змогу з 10 по 14 січня 2013 року взяти участь у фіналі польської благодійної акції «Великий оркестр святкової допомоги» у м. Краків. Представниками від Полтавської області стали Надія Отливанна та Тетяна Ярославська, старшокласниця з Миргорода.
   Дівчата переймали досвід польських волонтерів, спостерігали за їх роботою та ділилися власним. Їхнє перебування у Кракові було заповнене екскурсіями та  знайомствами з цікавими людьми.
        Надія із великим захопленням розповіла нам про ці неймовірні 4 дні. Найбільше її вразив масштаб проведення акції у Польщі. Дивним для неї було те, що на відміну від  наших волонтерів, які ходять у громадських місцях і розповідають кожній людині про акцію, польські лише стоять із спеціальними скриньками у визначених місцях, а люди самі до них підходять і роблять благодійні внески.  Це свідчить про те, що акція прижилася у польському суспільстві. Проте, якщо порівняти суму благодійних внесків України та Польщі, то в нас вона була більшою. Самі польські волонтери зазначають, що українці, не дивлячись на економічну кризу країни, щедріші.
   Ми запитали Надію: «Хто, за її спостереженнями, найчастіше робить  благодійні внески?» Дівчина зразу відповіла, що люди із меншими статками і розповіла нам про два випадки, що трапились із нею.
    Перша ситуація пов’язана із найбільшою разовою благодійною сумою у розмірі 100 гр.. Дану пожертву здійснила жінка, яка була одягнена просто та охайно. Ніщо із її зовнішнього вигляду не говорило про великі статки. Вона просто витягла і подала купюру.
    Другий випадок запам’ятався своєю зухвалістю та пихатістю. Надія підійшла до двох чоловіків, які направлялися до презентабельного дорогого авто. Одягнені були у вишуканий та дорогий одяг. Коли дівчина ознайомила їх із благодійною акцією, один із чоловіків дістав свій гаманець та демонстративно відкрив його, хизуючись великою кількістю грошей. Довго перебираючи папірці, він знайшов купюру номіналом в одну гривню та зі словами «Хай допомагає!», зухвало посміхнувшись, кинув гривню у скриньку.
    Хто із героїв цих випадків насправді є багатшим, залишається запитанням. Головне: не скільки ви даєте, а як благодійно ви це робите. 
Сидорчук О.О., заступник директора з виховної роботи Нижньоланнівського НВК
Переглядів: 457 | Додав: Nicola | Теги: волонтерський загін, соціальна педагогіка, акція, від серця до серця | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
На сайті НВК:

Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Який із шільних предметів найбільш потрібен в житті

Всього відповідей: 29
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0